• Toneel Watou Westhoek speelde:

    Studio Aqua Leno

  • Festivalhuis WATOU

    Een stuk door Bernard Dewulf,
    in een regie van Pieter Meuleman

Affiche

Het stuk - synopsis.


Homo homini lupus of de mens is een wolf voor zijn medemens. Wie geniet er niet eens van om zure commentaren te lezen op sociale media? Waarom kijkt u hier naar?

Wie ontspant zich niet eens voor de beeldbuis waarin realitycelebrities zichzelf tentoonstellen?
Waarom putten ze zich uit?
Waarom doen ze dit?

Allemaal heerlijke vragen over het schouwspel van het leven.
In “Studio Aqua Leno” proberen we ons hier niet aan te laven.
Cut the crap. Fuck the poetry.

Geniet onbezorgd van onze deelnemers tijdens de ontknoping van onze dansmarathon in Studio Aqua Leno. Het wordt een dolle avond.

Speeldata.

Zaterdag 27 november 2021 (20 u.)

Zondag 28 november 2021 (18 u.)

Maandag 29 november 2021 (20 u.)

Woensdag 1 december 2021 (20 u.)

Vrijdag 3 december 2021 (20 u.)

Zaterdag 4 december 2021 (20 u.)

Zondag 5 december 2021 (18 u.)

Maandag 6 december 2021 (20 u.)

Locatie.

Festivalhuis WATOU
Watouplein 12
8978 WATOU
(onze zaal is niet rolstoeltoegankelijk)

Tickets.

Het bijwonen van een voorstelling
kost €10 en kan worden geboekt op het telefoonnummer 0456 38 79 36 (na 17 u.), via mail of via deze website .

Bij vertoon van een geldige Opendoek lidkaart, ontvangt u €1.00 korting.

Over de auteur.

Bernard Dewulf (Brussel, 30 januari 1960) is een Vlaams dichter, essayist, toneelauteur en columnist. Hij studeerde Germaanse filologie en werkt als journalist. Hij debuteerde in 1987 met negen gedichten in de bloemlezing 'Twist met ons' en werd samen met Dirk van Bastelaere, Charles Ducal en Erik Spinoy ingehaald als de belangrijkste vertegenwoordigers van een nieuwe dichtersgeneratie. Een eerste eigen bundel kwam er pas in 1995: 'Waar de egel gaat'.

Doorgaan, doorgaan, doorgaan. Doorgaan tot je niet meer kunt. De ellende van de één, is de glimlach van de ander. Kunt u de verleiding weerstaan om niet te lachen? Bernard Dewulf vroeg zich af hoe het toch komt dat veel mensen, waaronder hijzelf, zo graag naar het lijden van een ander kijken tijdens sportwedstrijden, reality-shows, het journaal, social media of theatervoorstellingen. Brengt het je eigen geluk net iets meer onder handbereik? Wat Carrousel (de originele titel va het stuk) ons ook laat voelen, is de enorme kracht van het leven, die wat er in onze levens ook gebeurt, altijd doordraait. Carrousel is geïnspireerd op de waargebeurde, verfilmde roman They shoot horses, don’t they? over de eindeloze dansmarathons in de Verenigde Staten van de jaren ’30.

Over de regisseur.

Pieter Meuleman (*1988) is dramatherapeut en -docent. Hij geeft les in de Kunstacademie Poperinge en was eerder professioneel actief in een sociaal-artistieke werking. Pieter is tevens betrokken bij diverse artistieke projecten, geeft workshops en regisseert.

Pieter: 'Het is een cadeau voor mij om als werk geconcentreerd te spelen, te mogen dansen. Ik voel me daar nog iedere dag dankbaar voor. Op dezelfde manier wil ik in het leven staan, al dansend en met dankbaarheid. Met vragen als ´waarom dansen we?', ´wat betekent onze dans voor de ander´ en ´wat is de zin van onze dans´ raakte het stuk me meteen diep toen ik het voor de eerste keer las en boeide de tekst me van het begin tot het einde. Het was onoverkomelijk dat ik hier ooit iets mee zou doen. In het leven voel ik vaak de drang antwoorden op die vragen te willen vinden terwijl één van mijn grootste uitdagingen erin ligt het niet weten te aanvaarden maar gewoon te doorvoelen: eerst dansen, dan denken. Geen enkel medium helpt me hier beter bij dan theater, beweging en dans. In een periode waarin ikzelf op zoek ben naar een nieuw evenwicht qua tijdsbesteding is dit stuk tevens een inspiratiebron.”

De acteurs.


De presentatoren

gespeeld door: Kris Schaffler & Lena Leurs

Koppel 1

gespeeld door: Christine Pareyn & Johan De Rynck

Koppel 2

gespeeld door: Oksana Neyrinck & Elise Swynghedauw

Koppel 3

gespeeld door: Sebastiaan Hespeel & Rosebel Rappelet

Koppel 4

gespeeld door: Mieke Vanwalleghem & Geert Six

Koppel 5

gespeeld door: Jeroen Vandermarliere & Laura De Ganck

Bekijk hier de foto's.