• Toneel Watou Westhoek speelde:

  Preus Lik 40

  regie door: Geert Van Robaeys,
  Mieke Ronsmans en Pieter Meuleman

 • Bedankt voor uw aanwezigheid!

  Bekijk op onderstaande link de foto's.

 • Toneel Watou Westhoek vierde haar veertig jarig bestaan!

  En dat ging niet onopgemerkt voorbij.

Bekijk de foto's

Het stuk - synopsis.


Toneel Watou Westhoek bestaat veertig jaar en dat kan niet anders dan stijlvol gevierd te worden. “Preus lik 40” is dan ook de verzamelnaam van 7 warme theateravonden in het Kasteel van De Lovie.

Om het heden en het verleden samen te brengen, doet het gezelschap beroep op 3 theatermakers.

Mieke Ronsmans brengt samen met 7 enthousiaste acteurs voor de derde keer op rij een creatie-theaterstuk. De scènes ontstaan vanuit improvisatie en hebben een sterk inhoudelijke link met de geschiedenis én de toekomst van TWW. Het publiek raken en amuseren is hun nobel doel.

Pieter Meuleman werkte met de jongeren een verrassende performance uit waarin ze het publiek op een voetstuk plaatsen.

Geert Van Robaeys regisseert een leutig stukje volkstheater van eigen hand en loodst 10 acteurs als een wervelwind doorheen ‘De Jubilee’.

Je wordt terug gekatapulteerd naar ‘de tijd van toen’, waar een lach en een traan zeker niet mocht ontbreken. Plezier verzekerd.

Speeldata.

Zaterdag 16 november 2019 (20u)

Zondag 17 november 2019 (17u30)

Maandag 18 november 2019 (20u)

Woensdag 20 november 2019 (20u)

Donderdag 21 november 2019 (20u)

Zaterdag 23 november 2019 (20u)

Zondag 24 november 2019 (17u30)

Locatie.

Kasteel De Lovie
Krombeekseweg 82
8970 POPERINGE
Inrijden via Bankelindeweg

Tickets.

Het bijwonen van een voorstelling
kost €10 en kan worden geboekt op het telefoonnummer 0473 68 07 24, via mail of via deze website .

Bij vertoon van een geldige Opendoek lidkaart, ontvangt u €1.00 korting.

Over Ronsmans.

Door de theatermicrobe gebeten sinds de jaren '90 (acteren/grime/kostuums), vanaf 2002 gestart met regie, kwam ik enkele jaren later in contact met 'Wisper Gent', die mij , tijdens een tweejarige regie-weekendopleiding, de nodige knowhow verschafte om op een andere manier dan de klassieke, een volwaardig theaterstuk op de planken te zetten. Er wordt gewerkt met veel imbreng van de acteurs, de scènes komen tot stand via improvisatieopdrachten.

Ook de theaterproducties ' Meisjoengens & Knechtebrakken' 2014 & ' Mille Fois Mille' in 2016 gebracht door 'Toneel Watou Westhoek' werden aldus gecreëerd. Een spannend en boeiend proces voor spelers en regisseur.

Over Van Robaeys.

Geert deed zijn meer 35 jaar geleden zijn eerste acteurservaringen op bij KLJ De Dageraard van Wevelgem. Door zijn beroepsbezigheden als horeca uitbater, liet hij bijna 15 jaar de planken links liggen en was pas vanaf 2001 opnieuw zes jaar actief bij het Flor Barbry’s Volkstoneel. Tussendoor toerde hij rond met ‘De Schoîne Occoage’, een muziekband met eigen nummers en West-Vlaamse covers. In de koude winternachten, verwarmden ze menig zaaltje met hun warm muzikaal verteltheater.

In 2009 stichtte hij Congé Payé, waar hij theater, muziek en het goeie leven combineerde. Hij schreef zijn eigen theater –en cabaretvoorstellingen en toerde hiermee 5 jaar langs alle mogelijke Vlaamse parochiezaaltjes. Op vraag van TWW schreef en regisseert hij dit jaar ‘De Jubilee’, een toepasselijk stukje leutig theater voor het 40-jarig bestaan van de vereniging. De muziek is van Kristof Christiaen en voor de theatereffecten zorgde Laurens Derycke.

Over Meuleman.

Pieter Meuleman werkte met de jongeren aan een performance waarin ze het publiek op een voetstuk willen plaatsen. Het stuk is geïnspireerd op Publikumsbeschimpfung van Peter Handke, hij won dit jaar nog de Nobelprijs literatuur. In het stuk worden fragmenten gebruikt uit de vertaling van Magne van den Berg.

De acteurs.


De jaren van...

Onder regie van Mieke Ronsmans spelen Geert Six, Katleen Caerels, Jeroen Vandermarliere, Kris Schaffler, Mieke Vanwalleghem, Katrien Vanhoudt en Chantal Blanckaert haar eigen create; de jaren van ...

Merci!

Onder regie van Pieter Meuleman danken Dieuwke Maes, Laura De Ganck, Rosebel Rappelet, Oksana Neyrinck, Elise Swynghedauw, Rinus Chaerle, Johannes Vallaeys en Sebastiaan Hespeel hun publiek.

De Jubilee

Onder regie van Geert Van Robaeys spelen Christine Pareyn, Jacques Neuville, Lena Leurs, Daniël Delerue, Johan De Rynck, An Doise, Mark Paelinck , Johan Nuyttens , Nancy Derycke en Annie Lemahieu de Jubilee.

Reserveer uw kaarten.


De voorstellingen zijn voorbij. Graag tot volgend jaar!

Locatie

Kasteel De Lovie
Krombeekseweg 82
8970 POPERINGE
Parkeren op Bankelindeweg

Andere reservatiemogelijkheden:

Christine: 0473 68 07 24
Bij de spelers
reservaties @toneelwatouwesthoek.be