• Toneel Watou Westhoek presenteerde:

  Mille Fois Mille

  Tekst, regie en concept: Mieke Ronsmans

 • Voorstellingen zijn afgelopen

  19, 20, 22, 25, 26, 27 november

 • Toneel Watou Westhoek presenteerde:

  Mille Fois Mille

  Tekst, regie en concept: Mieke Ronsmans

Affiche

Het stuk - synopsis.


Toneel Watou Westhoek speelt het tragikomisch theaterstuk 'Mille Fois Mille' op een bijzondere locatie. De scènes ontstonden vanuit improvisatie en met veel inbreng van de acteurs zelf. Het volks verhaal wordt gespeeld door vijf mannen en een groep figuranten. De mannen zetten personages van vlees en bloed neer, elk met hun eigen verlangens en strubbelingen in en met het leven, herkenbaarheid troef! En toch, schijnbaar 'gewone mensen' lijken toch niet zo gewoon te zijn. Een gemeenschappelijk geheim dat wordt ontrafeld is de rode draad in het verhaal. En er mag al eens gelachen worden is de boodschap...

Speeldata.

Zaterdag 19 november 2016 (20u)

Zondag 20 november 2016 (18u)

Dinsdag 22 november 2016 (20u)

Vrijdag 25 november 2016 (20u)

Zaterdag 26 november 2016 (20u)

Zondag 27 november 2016 (18u)

Locatie.

‘t Rattekot - MADE IN INOX
Steenvoordestraat 124
8978 WATOU

Tickets.

Het bijwonen van een voorstelling
kost 8 € en kan worden geboekt op het telefoonnummer 057/388633, via mail of via deze website .

Over de regisseur.

Door de theatermicrobe gebeten sinds de jaren '90 (acteren/grime/kostuums), vanaf 2002 regie, kwam ik enkele jaren later in contact met 'Wisper Gent', die mij , tijdens een tweejarige weekendopleiding, de nodige knowhow verschafte om op een andere manier een volwaardig theaterstuk te creëren. Alles vertrekt vanuit één of meerdere fascinaties. Er wordt bij het begin van het maken heel veel gepraat en gebrainstormd. Spelers krijgen ook thuisopdrachten die mee bijdragen in het creatieproces. Anders dan bij de klassieke manier, waar als start de theatertekst gelezen wordt, krijgen de acteurs impro-oefeningen aangereikt ivm de fascinaties. Deze oefeningen, eigenlijk ook onderzoeken op de vloer, brengen nog meer op gang zodat je als regisseur/schrijver kunt kiezen uit een veelheid aan bruikbaar materiaal. Zeker niet alles komt in aanmerking, kiezen en schrappen is nodig en uiteindelijk komt de tekst tot stand en krijgen de personages vorm. 'Mille fois mille' is het resultaat van creatief & constructief samenwerken van acteurs en regisseur, een productie om fier op te zijn !

Over de spelers.

Een voorstelling zoals 'Mille fois mille' vraagt veel van de acteurs. Er is niet alleen de maandenlange repetitieperiode, we zijn reeds gestart in de maand mei, maar ook het zich kunnen openstellen voor een andere manier van werken. Dit is niet altijd gemakkelijk, er wordt verwacht dat er over persoonlijke voorvallen, ervaringen en verzuchtingen kan gepraat worden. Acteurs geven en nemen, het wordt een heen en weer- spel waaruit de scènes ontstaan. Na iedere repetitie konden de spelers een korte reflectie schrijven.
Hieruit een greep...
21/5 ontspannend/ vernieuwend
28/5 proporties & verhoudingen
11/8 veel vernomen vandaag
6/9 we gaan ervoor
18/9 en de muze was er ook geweest

De Acteurs.


Hieronder vind je de acteurs van het stuk.

De mannen.


Johan De Rynck

Geert Six

Johan Nuyttens

Jeroen Vandermarliere

Patrick Masson

Reserveer uw kaarten.


Te laat!

De voorstelling zijn afgelopen.
Volgend jaar zijn we er weer!

Reservaties zijn afgelopen.

Locatie

‘t Rattekot - MADE IN INOX
Steenvoordestraat 124
8978 WATOU

Andere reservatiemogelijkheden:

Christine: 057/38 86 33
Bij de spelers
toneelwatouwesthoek@gmail.com