• Toneel Watou Westhoek speelde:

  Vernesteld

 • Parochiezaal WATOU

  Tekst en regie door
  Dries Van Robaeys

 • Bedankt voor uw aanwezigheid!

  za 25, zo 26, ma 27, wo 29 en do 30 november
  za 2 en zo 3 december.

Affiche & meer

Het stuk - synopsis.


Mensen kunnen soms zo ver uit mekaar liggen gelijk twee sterren. Benauwd van de ruimte tussen mekaar. Under verstoppend in ‘n donkeren.

Today is your lucky day! Speciaal voor Watou heeft het Lot een vreemdsoortige machine laten bouwen, gemaakt door een al even curieus creatuur. Ze noemen de machine ‘een theater’. Daarin toont Lot hoe de wereld in mekaar zit, hoe ze ingrijpen en alles laten draaien. En jij bent erbij als ze de machine opstarten: een once-in-a-lifetime-ervaring. Noem het een opendeurdag, een blik achter de schermen van het leven zélf. Maar niet alles loopt zoals gepland...

‘Vernesteld’ is een theaterstuk van hier, tjokvol livemuziek. Ontmoet personages die vastzitten in het leven en mekaar. Let op: dit theaterstuk kan sporen van herkenning bevatten. ‘Vernesteld’ is geschreven en bedacht door een jongeman uit de Westhoek. Gemaakt dankzij de toneelspelers en vrijwilligers van Toneel Watou Westhoek. Het is met hart en ziel geboetseerd. Geniet ervan!

Speeldata.

Zaterdag 25 november 2023 (20 u.)

Zondag 26 november 2023 (18 u.)

Maandag 27 november 2023 (20 u.)

Woensdag 29 november 2023 (20 u.)

Donderdag 30 november 2023 (20 u.)

Zaterdag 2 december 2023 (20 u.)

Zondag 3 december 2021 (18 u.)

Locatie.

Parochiezaal WATOU
Blauwhuisstraat 5
8978 WATOU

Tickets.

Het bijwonen van een voorstelling
kost €10 en kan worden geboekt op het telefoonnummer 0456 38 79 36 (na 17 u.), via mail of via deze website.

Bij vertoon van een geldige Opendoek lidkaart, ontvangt u €1.00 korting.

Over de auteur/regisseur.

Dries Van Robaeys is gebeten door circus en (straat)theater. Als klein ventje is hij helemaal ondersteboven van de voorstellingen van Circus Ronaldo. In vele parochiezaaltjes over, langs en naast de Schreve ziet hij zijn vader spelen in het Flor Barbry's Volkstoneel voor Frans-Vlaanderen. Toen hij zelf met de troupe op tour mocht, is dat een kinderdroom die in vervulling gaat. Ondertussen volgt Dries lessen Woord aan de Kunstacademie van Poperinge én richt hij – samen met Laurens Derycke – het straattheatergezelschap The Stravioli C° op. Honderden (straat)theatervoorstellingen hebben ze samen gespeeld in België (en twee keer – per abuis – in Nederland). Na zijn opleiding als leerkracht geschiedenis en godsdienst, studeert Dries verder in Gent en volgt er de opleiding Kunstwetenschappen. Daar ontdekt hij alle vormen van het hedendaagse theater én volgt hij stage bij Cie Cecilia/Arne Sierens. Hij werkt actief mee als assistent-regisseur aan de voorstelling 'Poepsimpel'. Na zijn studies komt hij terecht in Schouwburg Kortrijk en gaat er aan de slag als communicatie- en marketingverantwoordelijke. Na acht jaar dienst in Kortrijk werkt hij sinds het voorjaar van 2023 als medewerker communicatie voor het In Flanders Fields Museum. Geregeld vind je Dries op de planken bij Theaterbende PROT of andere liefhebbersgezelschappen. Je doet hem plezier met een ticket voor Cie Cecilia, Abattoir Fermé, Wouter Deprez of Brihang. Dries is getrouwd met Marlies en woont in Ieper. Samen zijn ze trotse ouders van hun zoon Tijn.

“Vernesteld” is het eerste avondvullende theaterstuk dat Dries geschreven én geregisseerd heeft.

P.S. (Niet?) toevallig had de eerste voorstelling van Circus Ronaldo die Dries ooit zag de poëtische titel 'Fili', het Italiaanse woord voor draden.

De acteurs.


Cowboy

gespeeld door Pieter-Jan Ardies

Lucas, Bas en Ellen

gespeeld door Sebastiaan Hespeel, Pallieter Ardies en Laura De Ganck

Coen

gespeeld door Kristof Boccasile

Rudy en Karlien

gespeeld door Jacques Neuville en Mieke Vanwalleghem

Francis

gespeeld door Geert Six

Het Lot

gespeeld door Christine Pareyn, Lena Leurs en Lana Vandenbussche

Vorige producties Watou Westhoek.


Toneel Watou Westhoek, voordien Toneelvereniging Sint-Cecilia, werd in 1979 opnieuw leven ingeblazen door Dirk Parret, Pol Bonduelle en Martin Bouton (aan de toog bij Jacques Delhaye op een nachtelijk uur) met een budget van 800 frank. Onderstaand vindt u de laatste stukken van TWW. Ook de volledige speelgeschiedenis wordt opgelijst.